Turkse workshop

Voor fijnproevers is de Turkse keuken zonder twijfel één van de rijkste ter wereld.

We gaan terug naar de pure smaak van verse ingrediënten. De Turkse keuken wordt, na de Franse en de Chinese, beschouwd als een van de voornaamste en meest veelzijdige keukens ter wereld. De meeste gerechten zijn gebaseerd op vers fruit, groente, gegrild vlees en vele soorten salades. De schotels worden vaak bereid met yoghurt.

Afyet Olsun!


Basis kooklessen


Altijd al willen weten hoe je met een écht snijmes een ui  kunt snijden, zoals koks dat doen? Of wil je de basis van soep maken onder de knie krijgen? Zodat je alle soorten kunt bereiden. En wanneer is een biefstuk eigenlijk gaar en precies zoals het moet zijn? Hoe fileer ik een vis en hoe bereid ik die?
Al deze vragen worden beantwoord in een vijfdaagse workshop.

Aan de orde komen onder andere: Het leren lezen van een recept het begrijpen van de kooktermende juiste volgorde van werken en snijtechnieken.

Als je eenmaal de basistechnieken onder de knie hebt, gaat de wereld van het koken voor je open! Dan wordt het pas écht leuk. In deze workshops leer je stap voor stap de beginselen van het bereiden van maaltijden. Een absolute aanrader voor de beginner, maar ook zeer geschikt voor mensen met al enige ervaring in de keuken. Het wordt genieten als we de maaltijd zelf gaan verorberen.

  • Denk eens aan examen cadeau voor jongeren die op zichzelf gaan wonen.
  • Je gaat op jezelf wonen en weet niet wanneer de aardappel gaar is
  • Of hoe zorg ik dat de rijst tegelijk klaar is met het vlees
  • Moet ik echt uren in de keuken staan op wat lekkers en gezond op tafel te zetten.
<< terug verder >>